


JUNIPER
PE 16.6. KLO 18, Kylätalo Puuhi
Linda Fredriksson, Tuomo Prättälä
Juniper on saksofonisti Linda Fredrikssonin ylistetty esikoisalbumi, artistin sanoin: “Oma maisemani ja rauhan paikkani kaiken kaaoksen keskellä. Kupla, jonka sisällä on ollut hyvä olla”. Puuhin kylätalon intiimissä illassa kuullaan erikoiskokoonpanoa, jossa Linda Fredrikssonin rinnalla musisoi palkittu pianisti Tuomo Prättälä.
Juniper on myös grillibileet Soinillisen tyyliin, täydellinen päätös perjantai-illalle. Soinillisen festarikokkina toistamiseen esiintyvä Maija Silvennoinen varmistaa, että illan viiletessä grilli kuumenee kylätalon pihapiirissä. Omat juomat sallittu!
Menu:
Grillikylkeä & barbeque-kastiketta
Villiyrtti-hernepestoperunasalaatti
Pikkelöity sesongin kasvissalaatti
Thaimaalainen varhaiskaalisalaatti
Meloni-mansikkasalaatti ja minttutuorejuustomousse
Liput, sisältää tarjoilun:
35 € / 30 € (opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, lapset)

BEETHOVENIN RUOKAPÖYDÄSSÄ
LA 17.6. KLO 13, Soinin Yhteistalo
Maija Silvennoinen, Anu Hopia, Juuli Holma, Mari Viluksela, Mathieu Garguillo, Juhana Inkinen
Liian monet juhlat jäivät männä vuosina juhlimatta. Nyt maku- ja musiikkimatkalla 250
vuoden takaiseen Keski-Eurooppaan sankarin tuolille nostetaan Ludwig van Beethoven.
Päivittyykö Beethovenin lempiruoka käsespätzle festivaalikokin käsissä 2020-luvulle?
Syötiinkö Tonavan rannoilla parisataa vuotta sitten muutakin kuin schnitzeliä ja
sacherkakkua? Millaiset olivat ruokatavat? Oliko ruoka Beethovenille vain pakollista
polttoainetta säveltämiseen siinä missä italialaiskollega Rossini keitti pastankin
samppanjassa? Beethovenin jalanjäljille ja moniaistisen kokemuksen maailmaan johdattaa professori Anu Hopia, keittiössä mestaroi Maija Silvennoinen, ja musiikista vastaavat Soinillisen muusikot vuosimallia 2023. Eläköön Ludwig van Beethoven!
Menu:
Makaronia ja juustoa rapealla pekonilla ja villiyrteillä ryyditettynä
Kalaa ja perunaa, lisänä vihreää parsaa ja hollandaisekastiketta
Suklaata ja mansikkaa, kokonaisuuden kruunaa valkosuklaamousse ja mansikkageeli
Kahvi / tee
Liput, sisältää tarjoilun:
40 € / 35 € (opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, lapset)

RAKASTAN – ELÄMÄN MITTAINEN TARINA
LA 17.6. KLO 18, Kylätalo Puuhi
Iiro Rantala, Lotta Kuusisto
Iiro Rantalan & Lotta Kuusiston luoma “Rakastan! – Elämän mittainen matka” on intensiivinen esitys, joka kurkistaa taiteilijaparin elettyyn elämään, pelkoihin, toiveisiin ja nautintoihin musiikin ja tekstien kautta. Intiimissä esityksessä käydään läpi niin elämän ilot ja surut kuin onni ja rakkauskin. Kertojana toimivan Lotta Kuusiston tekstit ovat mm. Tommy Tabermannin, Claes Anderssonin ja Eeva Kilven kynistä, ja musiikkina kuullaan pianisti Iiro Rantalan sävellyksiä sekä Johann Sebastian Bachin, Wolfgang Amadeus Mozartin ja Egberto Gismontin klassikoita.
Kippis ja pientä iltapalaa rakkaudelle!
Menu:
Smörrebröd
Liput, sisältää tarjoilun:
25 € / 20 € (opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, lapset)

YONA
SU 18.6. KLO 13, Festivaalilounas Soinin Yhteistalolla
(sisältyy lipun hintaan)
KLO 15, Soinin kirkko
Yona, Mari Viluksela, Juuli Holma, Mathieu Garguillo, Juhana Inkinen
Viikonloppu Soinissa päättyy sisäisten runotyttöjemme ja -poikiemme herättelyyn Soinin kirkossa, kun kaikessa rehellisyydessään aseistariisuva Yona tulkitsee lauluja uransa varrelta. Erityisyyden leiman konserttiin lyö myös kokoonpano, jossa musiikki kiteytyy Soinillisen muusikoista koostuvan jousikvartetin ja lauluäänen dialogiksi. Satoi tai paistoi, tämä ei jätä kylmäksi! Yleisö ja artistit tapaavat toisensa jo konserttia edeltävällä Maija Silvennoisen lounaalla.
Menu:
Buffet-lounas sesongin raaka-aineista
Sesongin salaatteja
Haukikvenellit rapukastikkeessa, varhaisperunaa ja sesongin kasviksia
Leipälajitelma ja voita
Mansikka-raparperikiisseli ja vaniljakermaa
Kahvi / tee
Liput, sisältää festivaalilounaan klo 13:
30 € / 25 € (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, lapset)