TRY ME GOOD KING
​
PE 14.6. KLO 18, Soinin yhteistalo
Minna Tervamäki, Kati Outinen, Pia Freund, Pauliina Fred, Louna Hosia, Petteri Pitko
Try Me Goog King on esitys vallasta, rakkaudesta ja naisen asemasta eri aikoina. Englantia 1500-luvulla hallinnut Henrik VIII muistetaan monista vaimoistaan, jotka kokivat kovan kohtalon mielivaltaisen hallitsijan käsissä. Kuningattarien tarinoiden kautta tarkastellaan omaa aikaamme ja kysytään, onko mikään muuttunut. Henrik VIII:n vaimojen kirjeet ja mestauslavalla lausutut sanat ovat amerikkalaisen Libby Larsenin laulusarjan Try Me, Good King pohjana. Tässä produktiossa dialogia Larsenin teoksen kanssa käyvät Yhdysvaltojen entisen presidentin huomiot naisista, kauneudenhoito- ja hyvinvointisektorin retoriikka sekä renessanssin ja barokin musiikki.
Esitystä seuraa toimittaja Sonja Saarikosken luotsaama keskustelutilaisuus, jonka lähtökohtana ovat esityksen teemat. Esityksen taiteilijoiden sekä säveltäjä Outi Tarkiaisen lisäksi myös yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun. Alkusoittona festivaalin gastronomiseen puoleen nautitaan eteläpohjalaista pikkupurtavaa ”epaksia” sekä Henrik VIII lempijuomaa, olutta.
​
Libby Larsen, Henrik VIII, Jacques-Martin Hotteterre, William Byrd, Tobias Hume
​
Menu:
​
Kuhaa, ginillä maustettua pinaattia ja hapatettua kermaa
Maustettua sientä, juurestahnaa ja marinoitua tomaattia
Possua, savustettua sinihomejuustoa ja karpaloa
Olutta Mallaskosken Panimolta / Kyrö Redcurrant Gin & Juice
​
Liput, sisältää tarjoilun:
​
40€ / 35 € (opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, lapset)
BAROKKIBRUNSSI
LA 15.6. KLO 13, Soinin Yhteistalo
Jani Unkeri, Juuli Holma, Louna Hosia, Petteri Pitko
​
Lauantain barokkibrunssilla heittäydytään kuninkaallisiin tunnelmiin 1700-luvun alun Ranskassa. Yltäkylläisyyttään notkuvien brunssipöytien äärellä barokkisellistit Juuli Holma ja Louna Hosia sekä cembalisti Petteri Pitko kuljettavat kuulijoita läpi tunnekylläisen ohjelman. François Couperinin musiikin myötä pääsemme suoraan ranskalaisen eleganssin ytimeen, Versailles'n palatsiin, missä Couperin toimi erittäin korkessa hovin virassa Louis XV aikaan. Jean-Baptiste Barrière oli puolestaan aikansa tunnetuin ranskalainen sellovirtuoosi, jonka musiikki ihastuttaa sekä teknisellä että emotionaalisella rikkaudellaan. Élisabeth Jacquet de La Guerre sen sijaan oli paitsi Ranskan ensimmäinen naispuolinen oopperasäveltäjä myös loistava cembalisti, jonka Pièces de clavecin oli ensimmäisiä Ranskassa julkaistuja cembaloteoksia. Italialainen Francesco Geminiani vietti pitkiä aikoja Pariisissa ja omaksui paikallista tyyliä, kuten kosmopoliitit säveltaiteilijat jo barokin aikana tekivät, mutta pääsikö hän kuitenkaan pakoon italialaisuuttaan?
Brunssin gastronomisesta puolesta vastaa festivaakokkimme Jani Unkeri, joka on tunnettu mm. seinäjokisten Juurella- ja Äärellä-ravintoloiden keittiömestarina.
​
Jean-Babtiste Barrière, Élisabeth Jacquet de La Guerre, Francesco Geminiani, François Couperin
​
Menu:
​
Vihreää salaattia, vadelmalla maustettua salaatinkastiketta ja paahdettua auringonkukansiementä
Uuden sadon perunasalaattia
Tomaattia, fetaa sekä nokkosta
Tillimarinoitua ahventa, fenkolia, mummonkurkkua ja hernettä
Possua, jogurttia ja mustaa valkosipulia
Lammaspyöryköitä ja karamellisoitua sipulia
Parsapiirasta
Kurpitsaa ja hallajuustoa
Focacciaa + levitettä
Croissanteja
Briejuustoa + hilloketta
Hedelmiä
Raparperipiirakkaa
​
Seljankukka-omenamehua
​
Nature Paavolan Raparperi-mesiangervo kuohumahla
​
Liput, sisältää tarjoilun:
​
55 € / 50 € (opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, lapset)
MEREN RANNALLA
​
LA 15.6. KLO 18, Kylätalo Puuhi
Lauri Sallinen, Henrik Sandås
​
Lauantai-iltana kylätalo Puuhissa vanhan suomalaisen tangon kaihoisa ydin kohtaa argentiinalaisen tango-laulelman kauneimmat melodiat. Näiden maiden ja mantereiden välissä on aava meri, joka jungilaisessa ajattelussa symboloi ihmismielen alitajuntaa. Meren rannalla olemme myös rajalla: elämän rajalla, toden ja haaveen rajalla, kuolevan ja iäisen rajalla.
Klarinetisti Lauri Sallisen sovitukset tarjoavat intiimin ja pohdiskelevan vaihtoehdon tangomarkkinoiden Monosille ja Kärjille, bandoneonisti Henrik Sandåsin kynästä ovat valtameren takaa tuotujen sävelmien syväluotaavat versiot. Konsertin jälkeen pysähdytään hetkeksi nauttimaan valoisasta kesäillasta asiaankuuluvine tarjoiluineen keskellä eteläpohjalaista maalaismaisemaa.
​
Unto Mononen, Félix Luna, Ariel Ramírez, Carlos Gardel, Toivo Kärki, Kullervo Linna
​
Menu:
​
Savulohirieskaa
Salaatteja ja Krakovanmakkaraa
​
Tuo oma lempijuomasi!
​
Liput, sisältää tarjoilun:
​
30 € / 25 € (opiskelijat, varusmiehet, eläkeläiset, lapset)
RAKKAUDEN VUODENAJAT
​
SU 16.6. KLO 14, Festivaalilounas Pappilan pihalla
(sisältyy lipun hintaan)
KLO 15, Soinin kirkko
Lauri Sallinen, Henrik Sandås, Abel Puustinen, Hanna Parviainen, Taru Lehto, Juuli Holma
​
Festivaalimme päätöskonsertti Rakkauden vuodenajat on nimetty huikeaa kansainvälistä uraa tekevän rovaniemeläissäveltäjä Outi Tarkiaisen tuoreen klarinettikvinteton mukaan. Tarkiaisen miehelleen, klarinetisti Lauri Salliselle omistaman teos The Seasons of Love juhlii rakkauden voimaa, joka muuttuu elämän vuodenaikojen mukana. Konsertissa teoksen tulkitsevat klarinettitaiteilija Sallinen sekä niin ikään pohjoisessa vaikuttavat muusikot viulisti Abel Puustinen ja Hanna Parviainen, alttoviulisti Taru Lehto sekä sellisti Juuli Holma.
Tarkiaisen teoksen vastaparina kuullaan argentiinalaisen Astor Piazzollan Buenos Airesin neljä vuodenaikaa Henrik Sandåsin sovituksena jousikvartetille ja bandoneonille. Piazzollan musiikin pettämätön tulkki, bandoneonisti Sandås johdattaa jousikvartetteineen kuulijat suoraan Argentiinan pääkaupungin kujille, niiden elämän ja rakkauden syövereihin. Lopuksi kuullaan yksi Piazzollan henkilökohtaisimmista teoksista: Mumuki oli hellittelytermi, jolla säveltäjä kutsui sekä vaimoaan että koiraansa. Tämän intiimin ja kaihoisan teoksen myötä toivotamme hasta luego – nähdään taas!
Konserttia edeltää festivaalikokkimme Jani Unkerin valmistama lounas Soinin vanhan pappilan pihapiirissä.
​
Outi Tarkiainen, Astor Piazzolla
​
Menu:
​
Mausteista tomaattikeittoa, leipäjuustoa ja paahdettua auringonkukansiementä
Foccaccialeipää ja punajuurihummusta
Raikasta inkivääri-kaalisalaattia
Omena-sellerisalaattia
Tuorejuusto-vaniljamoussea, marenkia ja mansikkaa
​
Liput, sisältää festivaalilounaan klo 14:
35 € / 30 € (opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet, lapset)