PE 14.6. KLO 18 SAAMMEKO ESITELLÄ: JASO SASAKI 

KYLÄTALO PUUHI

JASO SASAKI

1900-luvun alun viulunsoittokulttuurin asiantuntija, musiikin tohtori, mutta myös ikonisesta Perhosta valmistunut keittiömestari Jaso Sasaki tarjoilee Soinillisen avaustapahtumassa mannaa kaikille aisteille. Syntyperäinen savolainen kalastaa itse kalat kukkoonsa ja soittaa siinä sivussa Eugène Ysaÿen soolosonaatit gramofonitallenteelle. Tämä on yhden miehen show, josta et taatusti lähde nälkäisenä!

Menu

Kylmäsavustettua Sahajärven haukea

Kylmäsavustettua Soinin hirveä

Grillattua juustoa ja naattiporkkanoita

Porohaggista ja viskikastiketta

Ginijäätelöä ja raparperia

 

Eugène Ysaÿe: Sooloviulusonaatti no.5

Bussikuljetus Yhteistalo-Puuhi, lähtö 17.45 Yhteistalolta ja takaisin 19.30 ennen Soljun keikkaa

PE 14.6. KLO 20 ODDA ÁIGODAT – UUSIA AIKOJA

SOININ YHTEISTALO

SOLJU

Puuhista, luonnon keskeltä siirrytään kirkonkylälle, palkitun saamelaisyhtyeen Soljun keikalle. Soljussa äiti Ulla Pirttijärvi ja tytär Hildá Länsman sekä luovat dialogia perinteisen ja modernin saamelaisen kulttuurin välille että nivovat yhteyksiä eurooppalaiseen kokeilevan popmusiikkiin. Soljun musiikissa yhdistyvät saamen kieli ja joiku uusiin ja innovatiivisiin äänimaisemiin. Laulut heijastelevat kaikuja pohjoisen Lapin traditionaalisesta elämäntavasta ja mytologiasta, ytimessään saamelainen identiteetti. Soljun musiikki luo kuvaelmia sekä suuresta äärettömyydestä rajattomilla erämailla että käsinkoskelteltavasta intiimiydestä laavujen nuotiotulien vangitsevassa piirissä. Kuulija temmataan matkalle Suomen pohjoiseen ääreen.

LA 15.6. KLO 12–14 FESTIVAALILOUNAS 10 € (Ei sisälly festivaalipassiin)

SOININ YHTEISTALO

JASO SASAKI

Menu Jascha`s Deli

New Yorkin pastramileipää

Lohibaageleita

LA 15.6. KLO 15 TERRA MEMORIA

SOININ KIRKKO

META4

Soinin kirkon edustalla seisoo Suomen ainoa vaivaisakka. Lienee silti sattumaa, että Soini on tunnettu erityisesti vahvojen naisten kuntana. Klassisen musiikin kentällä naistaiteilijuus ei sen sijaan aina ole ollut itsestäänselvyys. Suomalaisten jousikvartettien terävintä kärkeä edustava Meta4 tuo Soinin kirkkoon ohjelman, jossa kuullaan paitsi tämän päivän menestyneen  naissäveltäjän Kaija Saariahon myös omana aikanaan veljensä varjoon jääneen Fanny Mendelssohnin musiikkia. 

LA 15.6. KLO 19 SALAKAPAKKA

SOININ YHTEISTALO

META4, KARE ESKOLA, JASO SASAKI

Psst… Soinillisen salakapakka aukeaa lauantai-illaksi kieltolain voimaantulon satavuotismerkkipäivän innoittamana. Illan isäntänä toimii sanavalmis kulttuuritoimittaja Kare Eskola ja musiikista vastaa Klasariklubikonseptin kehittäjä, viulisti Minna Pensola kvartetteineen. Suomalaisen taiteen kultakauden jälkimainingeissa syntyi paljon hienoa musiikkia, ja piipahdetaanpa illan aikana myös rapakon takana sikäläisissä salakapakkatunnelmissa. Samppanja-galopin johdattelemana nautitaan illan tarjoiluista, tietysti 1920-luvun tyyliin. Kesän arvaamattomimmat juhlat järjestetään Soinin yhteistalolla; astu sisään, jos uskallat!

Menu

Stadilaista silakkakukkoa

Mummon perunavelliä

Läskisoosia

Papumuhennosta

Mansikkakiisseliä

SU 16.6. KLO 12–14 BRUNSSI – SÖNDAGSBRUNCH 10 € (Ei sisälly festivalipassiin)

SOININ YHTEISTALO

JASO SASAKI

Menu

Grillattua porsaan kylkeä

Perunasalaattia

Ahvenanmaan pannukakkua

SU 16.6. KLO 13 TAITEILIJATAPAAMINEN 

SOININ YHTEISTALO

EMMA SALOKOSKI, KARE ESKOLA

SU 16.6. KLO 15 LIGGER DU FORTFARANDE I SÄNGEN!

SOININ KIRKKO

EMMA SALOKOSKI & ILMILIEKKI QUARTET

Suomalaisen jazzin ”dream teamiksi” kutsuttu Ilmiliekki Quartet saa Soinissa solistikseen suomenruotsalaisen Emma Salokosken. Soinin kirkossa kuultavan festivaalin päätöskonsertin kappaleet ammentavat ruotsinkielisen runouden maailmasta.  Yhtyeen jäsenet ovat säveltäneet musiikkia niin Edith Södergranin ja Elmer Diktoniuksen kaltaisien klassikkonimien kuin aikalaisrunoilijoidenkin teksteihin. Bättre folk -brunssin jälkimainingeissa vakavoidutaan pohtimaan nykymaailman ja sen individualistisen elämäntyylin kipupisteitä.

FESTIVAALIKAUPPA JA TERHI PÖLKIN KENKIEN MYYNTINÄYTTELY AVOINNA SOININ YHTEISTALOLLA PE 14.6. KLO 15–17:30 JA 20–22, LA 15.6. KLO 10–14:30 JA 17–22, SU 16.6. KLO 10–14